Joutsenmerkitty kahvipalvelu

Vain ympäristön kannalta parhaat kahvipalvelut voivat saada Joutsenmerkin

Joutsenmerkitty Kahvipalvelu pieni

Suomen Selectalle on myönnetty Pohjoismaiden ensimmäinen kahvipalvelun Joutsenmerkki. Tämä tarkoittaa, että Selectan valikoimasta löydät taukopalvelukokonaisuuden, jonka sisältö täyttää Joutsenmerkin tiukat vaatimukset ja joka varmistaa työpaikallesi energiatehokkaan, ympäristöystävällisen kahviratkaisun.

Joutsenmerkin kriteerit kattavat koko palvelun. Kahviautomaattien lisäksi vaatimuksia on asetettu kahville ja muille raaka-aineille, kuljetuksille, huolloille, käytetyille puhdistusaineille ja koko logistiikalle. Vain ympäristön kannalta parhaat kahvipalvelut voivat saada Joutsenmerkin.

Joutsenmerkki edellyttää laitteilta energiatehokkuutta. Kahviautomaatin tulee olla energialuokkaa A+. Tähän pääsevät vain markkinoiden parhaat laitteet. Laitteissa tulee myös olla energiansäästötoiminto, joka kytkeytyy päälle, kun automaatin käyttökapasiteetti on matala, esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin.

Joutsenmerkityssä kahvipalvelussa 90 % kahvista tulee olla luomua. Teestä, sokerista, maitojauheesta ja kaakaosta pitää olla luomua vähintään puolet. Lisäksi Joutsenmerkki edellyttää, että vähintään 30 % kahvista tulee olla sosiaalisesti vastuullista, esimerkiksi Reilu kauppa- tai UTZ-merkittyä.


Selectan Joutsenmerkitty Kahvipalvelu

Selectan Joutsenmerkitty kahvipalvelu

Selectan Joutsenmerkityssä kahvipalvelussa kahviautomaattisi on joko Ferrara Solo tai Ferrara Duo Bravissimo. Nämä ainutlaatuinen papukahviautomaatit omaavat tyylikkään muotoilun lisäksi kaikki Joutsenmerkin asettamat vaatimukset energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden näkökulmasta.

Kahvisi voit valita Selectan laajasta valikoimasta useamman ekologisen vaihtoehdon välillä. Selectan oman kahvituoteperheen vaihtoehtoja ovat miofino etico sekä miofino benefico, molemmat reilun kaupan luomutuotettuja papukahveja. Keskipaahtoisesta eticosta Ferrara valmistaa perinteiseen suomalaiseen makuun sopivan mustan kahvin ja tummemmasta benefico pavusta espressopohjaiset herkkujuomat.

Voit valita myös Arvid Nordquist -paahtimon laadukkaista Premium kahveista esimerkiksi keskitumman, pähkinäisen ja hedelmäisen Highland Naturen tai tummapaahtoisen, voimakkaan ja mausteisen Ethic Harvest -papukahvin. Espressopohjaiset juomat valmistetaan mausteisesta ja pähkinäisestä Sincero espressosta. Nämä Arvid Nordquist -kahvit ovat Reilun kaupan luomutuotettuja kahveja, jotka ovat 100 % Arabicaa ja 100 % ilmastokompensoituja. Arvid Nordquistin paahtimo on ensimmäisenä pohjoismaissa siirtynyt fossiilisesta energiasta käyttämään ainoastaan biopolttoainetta.

Teelle löytyy myös omat Joutsenmerkin kriteeristön täyttävät herkut taukohetkeen, maukkaat Reilun kaupan luomutuotetun Four O’clock -tuoteperheen, jossa ihanan mausteiset vaihtoehdot ovat keränneet inspiraationsa maailman joka kolkasta. Taukohetken täydentää käden ulottuvilla tarjolla olevat pikarit, servietit ja hunajat, kaikki tietenkin tiukan seulan läpikäyneitä, ehdottoman laadukkaita ja ympäristön kannalta parhaita tuotteita.

Tehdään yhdessä maailmasta parempi paikka, kupillinen kerrallaan!


Joutsenmerkityt kahviautomaatit ja tuotteet


Tuotenro Tuotteen nimi Myyntierä Sertifikaatti
  Ferrara Solo tai Ferrara Duo papukahviautomaatti    A+ energialuokka
4992 miofino etico  papukahvi 8 x 1 kg Reilu Kauppa, EU-luomu
5008 miofino benefico espresso 8 x 1 kg Reilu Kauppa, EU-luomu
4079 Arvid Nordquist Highland Nature papukahvi 6 x 1 kg Reilu Kauppa, EU-luomu
4049 Arvid Nordquist Ethic Harvest papukahvi 6 x 1 kg Reilu Kauppa, EU-luomu
4048 Arvid Nordquist Sincero espresso papukahvi 6 x 1 kg Reilu Kauppa, EU-luomu
5528 Four O'clock Earl Grey 16 pss / rs Reilu Kauppa
5532 Four O'clock Raspberry Cream 16 pss / rs Reilu Kauppa
5526 Four O'clock Mint Green Tea 16 pss / rs Reilu Kauppa
5531 Four O'clock Licorice Spice (kofeiiniton) 16 pss / rs Reilu Kauppa
5529 Four O'clock Rooibos Chai (kofeiiniton) 16 pss / rs Reilu Kauppa
5533 Four O'clock Rooibos&Green tea vanilla & pear 16 pss / rs Reilu Kauppa
5107 Van Houten Reilun Kaupan kaakaojauhe (sis. laktoosia) 10 x 1 kg Reilu Kauppa
5113 Organic Milk Aitomaitojauhe, rasvaton (sis. laktoosia) 10 x 500 g EU luomu
5057 Ruokokidesokeriannos 200 kpl / ltk Reilu Kauppa
5055 SAM hunajapikari 60 x 15 g Reilu Kauppa
5056 Luomusokeri 10 x 1 kg Luomu
5145 Joutsenmerkitty pikari 250 ml 20 x 80 kpl Joutsenmerkki
5327 Duni Joutsenmerkitty valkoinen lautasliina 24 cm 1 x 300 kpl Joutsenmerkki

Miksi Selecta?