Sertifioidut Pelican Rouge -kahvit

Sertifioidut uutuuskahvit

Lehdistötiedote 12.2.2020

Kun ostat Pelican Rougen kahvia, teet hyvää ihmisille ja ympäristölle

Pelican Rouge -kahveilla on nyt maailmanlaajuisesti arvostetut vastuullisuussertifikaatit. Kun ostat  sertifioitua UTZ tai Reilu Kauppa Pelican Rouge -kahvia, tuet kahvinviljelijöitä ja kestävää kahvin viljelyä. Vastuulliset kahvit ilmestyvät kauppojen hyllyille alkuvuoden aikana.

Kansainvälinen kahvibrändi Pelican Rouge haluaa tehdä hyvää ja auttaa siinä myös muita. Pelican Rougen kahvivalikoima uudistui ja samalla kahvitalo otti harppauksen kohti vastuullisempaa kahvintuotantoa.

– Lähdimme kehittämään Suomen vähittäiskaupassa myytäviä Pelican Rouge -kahvisekoituksia. Nyt kaikki kahvimme ovat vastuullisuussertifioituja eli niillä on UTZ tai Reilu Kauppa -sertifikaatti, avainasiakaspäällikkö Laura Hakkarainen kertoo.

UTZ-sertifikaatti varmistaa, että kahvi on tuotettu vastuullisesti alusta loppuun niin, että sekä kahvia viljelevät ihmiset että ympäristö voivat hyvin.

Hiilijalanjäljestä kasvaa uutta metsää

Kahvintuotannon hiilijalanjälki on myös huomioitu. Pelican Rouge hyvittää kahvin tuotannossa syntyneet hiilidioksidipäästöt Fair Climate -järjestölle, joka tukee tuotoilla kehitysmaiden paikallisia viljelijäyhteisöjä.

Fair Climate -järjestö istuttaa muun muassa uutta metsää sekä lahjoittaa biokaasulla toimivia keittoliesiä ja muita kestävän energian ratkaisuja. Pelican Rouge on esimerkiksi mukana projektissa, jossa istutetaan uutta metsää Perussa, Piuran alueella. Uusi metsä sekä sitoo hiilidioksidia ilmakehästä että auttaa taistelussa eroosiota ja kuivuutta vastaan, josta alueen kahviviljelmät kärsivät avohakkuiden takia.

– Globaalina toimijana tunnemme vastuumme ympäristöä ja paikallisia yhteisöjä kohtaan. Tavoitteemme onkin lähitulevaisuudessa ostaa kaikki raakakahvimme sertifioiduilta tiloilta ja viljelijöiltä, Hakkarainen toteaa.

Uutuudet kauppojen hyllyillä alkuvuoden aikana

Pelican Rouge -kahvien filosofia on yksinkertaisesti laatu ja makuelämys. Kahvisekoitukset on luotu tarkan reseptin mukaan ja paahdettu mahdollisimman tasapainoisiksi ja pehmeiksi.

– Jokaisella kahvisekoituksellamme on omat vivahteensa. Valikoimastamme löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle kahviherkuttelijalle, Hakkarainen vinkkaa.

Uudet UTZ-vastuullisuussertifioidut kahvisekoitukset ilmestyvät suomalaisten päivittäistavarakauppojen hyllyille vuoden 2020 tammi-maaliskuun aikana. Reilun Kaupan tummapaahtoinen Soul Blend -kahvi on saatavilla kaupoissa jo nyt.

Pelican Rouge -kahvien saatavuus

Kahvimme löytyvät S-Ryhmän Prismojen, S-Marketien ja Food Market Herkkujen hyllyiltä. K-Kaupoista kahvimme löytyvät K-Citymarketeista, K-Supermarketeista ja Etelä-Suomen K-Marketeista.

Pelican Rouge

Pelican Rouge tuottaa laadukkaita kahviratkaisuja yritysten ja yksityishenkilöiden tarpeisiin, kahviautomaateista kuluttajapakkauksiin. Jokainen Pelican Rougen kahvisekoitus on luovuuden, käsityötaidon ja huolellisuuden tulos. Hyödynnämme osaamistamme paahtamisessa ja kahvisekoitusten luomisessa, jolloin jokainen kupillinen Pelican Rouge -kahvia on kuin pala yrityksemme arvokasta historiaa. Tarinamme alkoi pienestä kahvipaahtimosta Belgian Antwerpenissä jo vuonna 1863.