1. Kotisivu
 2. Palvelut
 3. Asiakaspalvelu
 4. Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vastauksia

Laitteet

Kahviautomaatissamme on häiriö - mitä meidän pitäisi tehdä?

Jos laitteessasi on häiriö, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Ilmoitathan samalla asiakasnumeronne sekä laitteen kyljestä löytyvän sarjanumeron, kiitos!

Asiakaspalvelu p. 020 17411 400 tai e-mail: asiakaspalvelu@pelicanrouge.com.

 

 

Olemme hankkimassa kahviautomaattia - miten meidän pitäisi toimia?

Soita asiakaspalveluumme p. 020 1711 400 tai laita viestiä asiakaspalvelu@pelicanrouge.com.

Voit jättää yhteydenottopyynnön myös nettisivujemme tai Chat-palvelun kautta.

Aluemyyjämme ottaa teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Kuinka usein Pelican Rouge pesee ja täyttää kahviautomaattimme?

Pelican Rougen asiakasvastaava pesee ja täyttää kahviautomaatin riippuen sopimusmallista joko lähes päivittäin tai joka toinen kuukausi. Kahviautomaatti vaatii huuhtelun lähes joka päivä, joten mikäli asiakassopimukseen kuuluu automaatin pesu joka toinen kuukausi, on asiakkaan muistettava huolehtia itse kahviautomaatin huuhtelusta sekä roskiksen ja tippa-astian tyhjentämisestä hygienian säilyttämiseksi. Näissä sopimusmalleissa on asiakkaan myös täytettävä itse tuotteita säiliöihin.

Tuotteisiin liittyvät kysymykset

Voimmeko vaihtaa kahvilaatua kahviautomaatissamme?

Kyllä, kahvilaatua voi vaihtaa. Laite saattaa tarvita säätämistä uuden kahvilaadun vaihdon myötä saadaksenne parhaan mahdollisen maun ja aromin uudesta kahvista.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. 020 1711 400 tai asiakaspalvelu@pelicanrouge.com

Miten automaattisessa suodatinkahvilaitteessa käytetty kahvi eroaa tavallisen kotikeittimen suodatinkahvista?

Kahviautomaateissa on perinteisiin piensuodatinlaitteisiin verrattuna huomattavasti lyhyempi suodatusaika. Lyhyt suodatusaika asettaa kahville erityisvaatimuksia, jotta lyhyessä ajassa kahvista voidaan uuttaa mahdollisimman aromikas juoma. Automaateissa käytettävä suodatinkahvi on leikattava hieman hienommaksi ja paahdettava aavistuksen tummemmaksi kuin tavalliset suodatinkahvit. Myös papujen valinta täytyy suorittaa huolella niin, että sekoitukseen käytetään vain arominsa nopeasti luovuttavat lajikkeet.

Mitä eroa on Topping -maitojauheella ja Creamer -kasvirasvasekoitteella? Kumpi soveltuu paremmin kahvin "valkaisuun"?

Molemmat sopivat hyvin kahvin valkaisuun. Tuotteilla on kuitenkin joitakin eroja, joiden perusteella asiakas voi itse miettiä kumman tuotteen valitsee automaattiinsa. Topping on maitojauhe ja se on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan vispattuna, jolloin se muodostaa kauniin vaahtohunnun esim. aidon cappuccinon pinnalle (nimensäkin mukaisesti cappuccino topping ~ cappuccinon pinnalle).

Creamer on kasvisrasvavalmiste, ei siis meijeripohjainen "kerma". Rasvasekoite liukenee nopeasti kahvin joukkoon vispaamattakin ja pyöristää maullaan mukavasti kahvin voimakkuutta.

Maitojauheena Topping sisältää laktoosia. Creamer -kasvirasvasekoite on vähälaktoosinen (< 1g/100g). Valikoimiimme kuuluu myös kätevä, huoneenlämmössäkin hyvin säilyvä Arlan laktoositon annosmaito, joka on hyvä vaihtoehto esim. kokouspöydän kahvimaidoksi.

Paljonko kahvissa on kolesterolia?

Kahvin rasvat ja kolesteroli

Paahdetuissa kahvipavuissa ja -jauheessa (noin 11 - 16 %) on lipidejä eli rasvayhdisteitä. Kahvin tärkeimmät lipidit ovat kahveoli ja kafestoli.

Kolesterolia kohottava aine kahvissa on kafestoli. Meidän Suomalaisten suosima suodatinkahvi on monessa mielessä hyvää kahvia, sillä myös kafestoli jää suodatinpaperiin kahvia valmistettaessa, eli kafestolin määrä itse juomassa on hyvin pieni, jos sitä siihen edes jää. Pannukahvi ja erikoiskahvilaitteilla valmistetut kahvit sen sijaan sisältävät runsaasti kafestolia. Instantkahvi ei sisällä kafestolia, sillä se poistuu tuotantoprosessin aikana.

Kahvin kafestoli ja kolesteroli

Kahvin sisältämällä kafestolilla on vaikutusta LDL kolesterolin nousuun. Kafestolin määrä kahvissa riippuu valmistusmenetelmästä:
Suodatinkahvissa kafestoli jää lähes kokonaan paperisuodattimeen eikä kulkeudu kahvin joukkoon. Pakastekuivatut pikakahvit eivät myöskään sisällä kafestolia. Suodattamattomassa kahvissa, kuten pannukahvissa, kafestoli on juoman seassa.

Espressossa on kafestolia enemmän kuin suodatinkahvissa, mutta vähemmän kuin pannukahvissa.
Kahvijuomat kuten cappucino tai latte, jotka valmistetaan espressosta sisältävät myös kafestolia.

Jos suodattamatonta kahvia juo noin 5-6 kupillista päivässä, voi veren kolesterolipitoisuus nousta 0,3-0,4 mmol/l. Yli 10 kupillista päivittäin juovilla kolesterolipitoisuus voi nousta jopa yli 1,0 mmol/l.

Paljonko automaatin juomissa on kaloreita?

Automaattinne kyljessä löytyy kalori- ja allergeenitaulukko. Pääset myös lataamaan kahviautomaattiasi varten taulukon, josta näet kunkin juoman kalorisisällöt. Juomien reseptit ovat aina asiakas- ja laitekohtaisia, joten tiedot ovat lähinnä suuntaa antavia. Jotta saat ladattua oikean taulukon, selvitä ensin millainen kaakao laitteessa on (vähälaktoosinen vai jokin muu) sekä käytetäänkö laitteessa Creameria vai Pelican Rouge -aitomaitoa.

Sisältävätkö Pelican Rouge Coffee Solutionsin automaattijuomat gluteenia?

Ainoastaan vihanneskeitto juomistamme saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia. Mustikkakeitto ja mustaherukkamehu sekä kaakaot ja cappuccinot valmistetaan kuitenkin samalla linjastolla gluteenipitoisten tuotteiden kanssa ja vaikka linjasto puhdistetaan huolellisesti, voi tuotteissa olla jäämiä gluteenista.
Yleensä kahvi ja kuuma vesi tulevat automaateissa omista "putkistaan", jolloin ne eivät pääse kosketuksiin mahdollisesti gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa. "Putkien" määrä ja tarkoitus vaihtelevat riippuen laitemallista.

Mistä maasta Pelican Rouge Coffee Solutionsin kahvit tulevat?

Pelican Rouge -kahvien alkuperämaita ovat mm.:

- Brasilia (pesemätön Arabica)
- Keski-Amerikka
- Etelä-Amerikka
- Itä-Afrikka (Etiopia, Kenia)
- Intia
- Vietnam ja Aasia (vain Robusta -sekoitukset)

Yli 50 maassa ympäri maailmaa nautitaan ACR:n tuotteita. Useimmat ACR:n paahtamat kahvit ovat blendejä (eli sekoitteita) useasta eri alkuperäislajikkeesta. Jokaisella maalla on oma makuprofiilinsa, joka luodaan tutustumalla kunkin maan suosituimpiin tuotteisiin ja kahvilakulttuuriin.

Paahtimon kahviasiantuntijoiden kehittämien kahvisekoitusten makuprofiilit pidetään tasaisena. Kahvia maistetaan säännöllisesti laboratoriossa tuotantoprosessin eri vaiheissa. Eri kahvilajikkeita sekoittamalla lopputuotteen laatu saadaan pysymään tasaisena esim. kahvisadoissa tapahtuvista vaihteluista huolimatta.

Onko teessä kofeiinia?

Valikoimiimme kuuluu automaattikäyttöön suunniteltuja Instant-teejuomia sekä monipuolinen valikoima maustamattomia ja maustettuja pussiteelaatuja. Kaikki teet sisältävät teiiniä, joka on kofeiinin sukulainen. Teiinin vaikutus on lievästi virkistävä. Teessä on teen kofeiinia, teiiniä, noin puolet vähemmän kuin kahvissa. Yrttitee ei todellisuudessa ole teetä lainkaan, jolloin se ei sisällä kofeiinia ollenkaan. Jotkut yrttiteet maustetaan mustalla teellä, jolloin niissä on hieman kofeiinia.

Mitä materiaalia kertakäyttökupeissanne käytetään?

Kartonkipikarit:

 • Näissä käytetään yleensä PE eli polyeteeni-muovilla päällystettyä kartonkia. Kuumajuomakäyttöön tarkoitetuissa mukeissa muovia on vain pikarin sisäpuolella, ulkopuoli (eli painatuspuoli) on päällystämätöntä kartonkia. Näiden pakkausmerkintä on C/PAP 81.

Muovipikarit kuumille juomille:

 • Nämä valmistetaan PS eli polystyreeni-muovista. Polystereenin pakkausmerkintä on PS 6.

Muoviset vesipikarit:

 • Nämä valmistetaan PP eli polypropeeni-muovista. Polypropeenin pakkausmerkintä on PP 5.

Palvelu

Olen kadottanut verkkokaupan tunnukset, mistä saan uudet?

Voit tilata tunnukset omaan sähköpostiisi valitsemalla verkkokaupan kirjautumissivulta kohdan ”Unohditko salasanasi?” ja täyttämällä kenttään sähköpostiosoitteesi. Huomaaa, että antamasi sähköpostin on oltava sama, joka on tallennettu/liitetty tunnuksiisi. Mikäli käytät yrityksessäsi jollekin toiselle henkilölle avattuja tunnuksia, voi unohtuneen tunnuksen tilata vain tunnuksille määritelty vastuuhenkilö. Tunnuksiin liittyvissä ongelmatilanteissa voi tarvittaessa ottaa yhteyttä Pelican Rougen markkinointiin osoitteeseen markkinointi@pelicanrouge.com.

 

Pelican Rougen verkkokauppaan ei pääse kirjautumaan?

Jos verkkokauppaan ei pääse kirjautumaan, saataa kyseessä olla tilapäinen tekninen häiriö. Yritä hetken kuluttua kirjautua uudelleen.

Jos salasanasi on unohtunut, voit tilata uuden salasanan verkkokauppaan sisäänkirjautuessa. Huomioithan, että viesti uudesta salasanasta lähetetään sähköpostiosoitteeseen, johon verkkokaupan käyttäjätunnus on liitetty.

Mikäli olet kadottanut käyttäjätunnuksesi, ota yhteyttä osoitteeseen markkinointi@pelicanrouge.com.

Ota yhteyttä

 • Asiakaspalvelu

  020 1711 400

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ma–pe 8:00–16:00
  La–su suljettu

  (Puhelun hinta on kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.)

 • Yhteydenottopyyntö

  Pyydä tarjous

  Oletko kiinnostunut Selecta Finlandin tuotteista, laitteista tai palveluista? Täytä lyhyt lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

   

 • Huoltopyyntö

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ilmoitathan yhteystietosi sekä laitteen kyljessä olevan sarjanumeron.