230912 - CBRE -154.jpg
230912 - CBRE -154.jpg

ELINVOIMAA NESTEYTYKSESTÄ MODERNILLA TYÖPAIKALLA

Lukuaika: 3 min
ohella Tanya Joustra
Nesteytyksen tärkeyttä työpaikoilla ei voi liioitella nopeatempoisessa, teknologiavetoisessa maailmassamme. Oikea nesteytys ei tarkoita vain janon sammuttamista; Kyse on hyvinvoinnin ylläpitämisestä, kognitiivisten toimintojen parantamisesta ja tuottavuuden lisäämisestä. Vitaminoidut makuvedet eli ovat selvä trendi. Siksi nesteytyksen haasteeseen vastaaminen ei ole koskaan ennen ollut yhtä houkuttelevaa ja hyödyllistä kuin nyt.

NESTEYTYKSEN TÄRKEYS TYÖPAIKALLA

Vesi on elämän eliksiiri. Sillä on myös keskeinen rooli päivittäisessä toiminnassamme. Työympäristössä, jossa henkiset ja fyysiset vaatimukset voivat olla rasittavia, riittävä nesteytys on välttämätöntä useista syistä:

  1. Kognitiivinen suorituskyky
    Kuivuminen voi heikentää kognitiivisia toimintoja, kuten keskittymiskykyä, muistia ja vaikeuttaa päätöksentekoa. Nesteytys auttaa pitämään mielesi virkeänä, jonka seurauksena työtehtäviä jaksaa tehdä tehokkaasti ja tuloksena on järkevä päätöksenteko.
  2. Tuottavuus
    Hyvin nesteytetty työvoima on tuottavaa. Kun työntekijät ovat juoneet riittävästi, he pysyvät todennäköisemmin keskittyneinä ja motivoituneina koko päivän.
  3. Energiatasot
    Väsymys on kuivumisen yleinen sivuvaikutus. Juomalla riittävästi vettä voit torjua iltapäivän väsymyksen ja ylläpitää tasaista energiatasoa koko työpäiväsi ajan.
  4. Fyysinen hyvinvointi
    Riittävä nesteytys on elintärkeää fyysiselle terveydelle, sillä se auttaa säätelemään ruumiinlämpöä, tukee nivelten toimintaa ja auttaa ruuansulatuksessa. Se voi myös estää yleisiä työpaikan ongelmia, kuten päänsärkyä ja lihaskramppeja.

VITAMINOITUJEN MAKUVESIEN NOUSU

Vaikka tavallinen vesi on paras valinta nesteytykseen, on vitaminoitujen makuvesien lisääntynyt tarjooma virkistävä lisä nesteytykseen.

  1. Makuvedet
    Nämä ovat luonnollisesti maustettuja vesiä, joissa maku tulee hedelmistä, yrteistä ja kasveista.Nämä vedet ovat virkistävä vaihtoehto tavalliselle vedelle houkuttelevine makuineen.
  2. Vitamiinivesi
    Vitamiinivesien kysyntä on kasvanut viime vuosina. Juomien tarkoitus listätä ravintoaineiden saantia. Juomat sisältävät usein vitamiineja, kivennäisaineita, elektrolyyttejä ja antioksidantteja. Juomat sopivat niille, jotka haluavat listätä ravintoaineiden saantia ja samalla sammuttaa janonsa.
  3. Kalorittomat vaihtoehdot
    Terveystietoiset voivat nyt nauttia maustetusta vedestä ilman lisättyä sokeria ja kaloreita.

SELKEÄ VALINTA PLANEETTAMME PUOLESTA

Vesi on välttämätöntä elämälle, ja puhtaan juomaveden saatavuus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Monissa maissa tämä välttämättömyys on saatavilla helposti hanasta, kun taas toisille pullovedestä on tullut suosittu valinta. Kuitenkin, kun verrataan vesijohtoveden ja pullotetun veden ympäristövaikutuksia, toinen vaihtoehto on selvästi ympäristöystävällisempi.

  1. Hiilijalanjälki
    Yksi merkittävimmistä eroista vesijohtoveden ja pullotetun veden välillä on hiilijalanjälki. Pullotetun veden tuotanto, kuljetus ja hävittäminen johtavat huomattaviin kasvihuonekaasuihin. Muovipullot on usein valmistettu öljypohjaisista materiaaleista. Näiden pullojen valmistus vaatii valtavia määriä energiaa, mikä lisää hiilidioksidipäästöjä. Vesijohtovedellä on huomattavasti pienempi hiilijalanjälki. Se vaatii vain vähän energiaa käsittelyyn ja jakeluun vakiintuneen infrastruktuurin kautta.
  2. Muovisaaste
    Muovisaasteiden ympäristövaikutukset ovat kasvava globaali huolenaihe. Muoviset vesipullot ovat merkittävä osa tätä ongelmaa. Monet näistä pulloista päätyvät kaatopaikoille, jokiin ja valtameriin, joissa niiden hajoaminen kestää satoja vuosia, mikä taas vahingoittaa ekosysteemejä ja meren elämää. Hanaveden ei käytetä kertakäyttöisiä muovipulloja.
  3. Energiankulutus
    Pullovesiteollisuus kuluttaa valtavia määriä energiaa tuotannossa, kuljetuksissa ja jäähdytyksessä. Veden kerääminen ja pullotus kaukana olevista vesilähteistä voi johtaa laajaan energiankulutukseen ja myötävaikuttaa luonnonvarojen ehtymiseen. Paikallisten vedenkäsittelylaitosten kautta jaettu vesijohtovesi vaatii huomattavasti vähemmän energiaa puhdistukseen ja jakeluun.
  4. Vedensuojelu
    Pullotettua vettä tarjoavat yritykset hankkivat usein vetensä luonnollisista lähteistä tai maanalaisista pohjavesikerroksista. Veden hankinta voi johtaa näiden elintärkeiden vesilähteiden ehtymiseen, mikä vaikuttaa kielteisesti ekosysteemeihin ja paikallisiin yhteisöihin. Hanavesi tulee tyypillisesti kestävistä lähteistä, kuten hyvin hallituista pohjavesivarannoista ja on näin parempi vaihtoehto pidemmällä aikavälillä.
  5. Kustannusnäkökohdat
    Ympäristöhyötyjen lisäksi vesijohtovesi on kustannustehokasta. Se maksaa huomattavasti vähemmän kuin pullotettu vesi, johon usein sisältyy kertakäyttöisten pullojen tuotanto-, pakkaus- ja kuljetuskulut. Hanaveden valitseminen voi säästää paljon rahaa.

Loppujen lopuksi nesteytyksen pysyminen työympäristössä ei ole vain suositus, vaan välttämättömyys optimaalisen suorituskyvyn ja hyvinvoinnin kannalta. Kun tarkastellaan normaalin vesijohtoveden kestävää vaikutusta pullotettuun veteen verrattuna, valinta käy selväksi. Vesijohtovesi ei ole vain ympäristöystävällisempää, vaan myös kustannustehokkaampaa.

KOE UUSI TAPA JUODA

Selecta katsoo olevansa vastuussa tämän muutoksen tukemisessa. Tästä syystä Selecta on solminut kumppanuuden Aquablun kanssa tarjotakseen Aquablu REFIL+ vesiratkaisun. Aquablu REFILL++ on vesiautomaatti, joka tarjoaa yrityksellesi terveellisiä juomia ilman tarpeettomia pakkauksia. Puhdistettu vesijohtovesi, joka on rikastettu mauilla, vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Aivan kuten pullotetut vitamiinivededt, mutta parempi!

Haluamasi valinta
Yhdestä laitteesta saa 39 erilaista juomavariaatiota, joista kaikki ovat sokerittomia. Koska Aquablu REFILL+ on modulaarinen ratkaisu, se tarjoaa monia eri funktionaalisia makuvesivaihtoehtoja.

Huoleton kokemus
Älykkäiden seurantatoimintojen ja 4G-yhteyden avulla Aquablu REFILL+ ilmoittaa sinulle esimerkiksi tulevista juomauutepakkausten tai filtterien vaihdosta. Valittuasi Selectan täyspalvelun sinun ei tarvitse huolehtia näistä asioista ollenkaan!

Aquablu käyttää vesijohtoverkon vettä ja poistaa jopa 99 % kaikista tyypillisestä vesijohtovedestä löytyvistä epäpuhtauksista. Epäpuhtaudet, kuten kloori, torjunta-aineet ja hormonit, poistetaan vedestä. Ja erityinen Nano-suodatus varmistaa, että kaikki haitalliset aineet, kuten mikromuovit, lääkejäämät, raskasmetallit, bakteerit ja virukset, puhdistetaan. Antibakteerinen suutin suojaa järjestelmää epäpuhtauksilta myös puhdistuksen aikana

Haluatko tietää lisää tästä ratkaisusta yrityksellesi?

Klikkaa tästä

SELECTA VOITTAA CBRE-INNOVAATIOPALKINNON 2023

CBRE haastaa toimittajakumppaninsa joka vuosi kehittämään innovatiivisia ideoita, uusia toimintatapoja ja maailmanluokan asiakasratkaisuja. Vuoden 2023 Belgian Toimittajainnovaatiohaasteessa Selecta valittiin yhdeksi viidestä finalistista Aquablu-ratkaisulla. Esittelimme ratkaisumme CBRE:n tuomaristolle ja yleisölle 12.9.2023. Ja… voitimme! Tuomariston mielestä olimme Innovation Award 2023 -palkinnon selkeä voittaja ja saimme yli 70 % äänisaaliilla myös yleisöpalkinnon. Kaksoisvoitto, joka tekee meistä uskomattoman ylpeitä!

Arviointikriteerit

  • Tuottaako innovaatiosi selkeää konkreettista arvoa, jota asiakkaat arvostavat?
  • Mitkä ovat aineelliset ja aineettomat eroavuudet?
  • Mitä ongelmia tai mahdollisuuksia aiot ratkaista?
  • Voiko CBRE integroida innovaation helposti asiakasratkaisuissaan?
  • Tarvitaanko kustannuksia tai investointeja, ja jos tarvitaan, mikä on ROI?
  • Mitä kvantitatiiviset ja laadulliset tulokset tarjoavat asiakkaillemme tai CBRE:n työntekijöille?
  • Onko ratkaisu saatavilla useissa maissa?
  • Onko olemassa referenssejä ja tapaustutkimuksia?

Klikkaa tästä koko lehdistötiedote

Lehdistötiedote