Kahvin paahtaminen

Kahvipapuja kosketellaan käsin, haistellaan, jopa maistetaan. Herkinkään laite ei korvaa ihmistä. Aistinvarainen työvaihe on tarkkaa käsityötä ja voi kestää tunteja.

 1. Kotisivu
 2. Kahvimaailma
 3. Tietoa kahvista
 4. Paahtaminen
Kahvipapujen tarkistaminen

Pavut tarkistetaan aistinvaraisena käsityönä

Eduardo kantaa viimeisen kahvisäkin kuorma-autoon, joka käynnistyy hörähtäen matkalleen kohti satamaa. Lokit ilakoivat laivan yllä, autojen torvet törähtelevät. Pavut aloittavat laivamatkansa kohti Hollantia, jossa sijaitsee Pelican Rougen oma kahvipaahtimo.

Kun laiva on kiinnittynyt Rotterdamin satamaan, lastaa rekkakuski Jörgen pavut huolellisesti rekkaansa ja toimittaa ne paahtimolle. Jotta kahvinjuoja saisi aina kuppiinsa tasalaatuista ja maistuvaa kahvia, paahtimolle saavuttuaan pavut käyvät läpi perusteellisen tarkistuksen. Kahvipapuja kosketellaan käsin, haistellaan ja jopa maistetaan. Herkinkään laite ei korvaa ihmistä. Aistinvarainen työvaihe on tarkkaa käsityötä ja voi kestää useita tunteja.

Kahvin paahtaminen

Tummalla paahtoasteella täyteläisempi maku

Kun raakakahvi on tarkistettu ja puhdistettu, se voidaan paahtaa. Kahvi voi olla paahtoasteeltaan joko vaaleaa, keskipaahtoista, tummaa tai erittäin tummaa. Mitä pidempi paahtoaika ja korkeampi lämpötila, sitä tummempi paahto ja täyteläisempi maku. Lajikkeella on myös vaikutusta paahtoasteeseen. Toisin kuin yleisesti luullaan, tummempi paahto on maultaan pehmeämpi, vähemmän hapokas ja vatsalle lempeämpi. Vaaleapaahtoisen kahvin samettisessa maussa taas korostuu hedelmäinen hapokkuus.

Kahvipavun kuivatus

Pavusta kuppiin

Aromikkaiksi paahdetut ja siististi pakatut pavut jatkavat matkaansa kohti Pelican Rouge Coffee Solutionin Vantaan varastoa. Asiakasvastaava noutaa kahvin viedäkseen sen asiakkaidemme laitteisiin. Suurella sydämellä työtään tekevä asiakasvastaava pesee ja puhdistaa asiakkaidensa kahviautomaatit, täyttää laitteisiin tuoreet pavut ja tarkistaa lopuksi kahvin maun. 

Kuuman auringon alta Suomeen matkannut kahvipapu tai siitä jauhettu kahvijauhe odottaa nyt laitteessa muuntumistaan aromintäyteiseksi kahviksi, arjen pieneksi juhlahetkeksi. Matkan jokainen askel on tähdännyt kohti ensiluokkaista, herkullisen höyryävää kahvikupillista.

Edellytätkö kahviltasi paitsi herkullista makua myös vastuullisuutta?

Ota yhteyttä

 • Asiakaspalvelu

  020 1711 400

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ma–pe 8:00–16:00
  La–su suljettu

  (Puhelun hinta on kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.)

 • Yhteydenottopyyntö

  Pyydä tarjous

  Oletko kiinnostunut Selecta Finlandin tuotteista, laitteista tai palveluista? Täytä lyhyt lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

   

 • Huoltopyyntö

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ilmoitathan yhteystietosi sekä laitteen kyljessä olevan sarjanumeron.