Sertifiointimerkit

Kahvi- ja kaakaovalikoimassamme on myös sertifioituja tuotteita. Pyrimme jatkuvasti tuomaan lisää sertifioituja tuotteita valikoimaamme.

 

 1. Kotisivu
 2. Vastuullisuus
 3. Vastuullisuuden johtaminen
 4. Sertifiointimerkit

Mitä sertifiointimerkit kertovat?

Kannamme vastuumme ympäristöä ja paikallisia yhteisöjä kohtaan. Siksi näemme vaivaa löytääksemme reilusti ja eettisesti tuotettuja kahvipapuja, jotka on viljelty luontoa kunnioittaen. Meille on tärkeää, että ostamme papumme rehellisesti ja vastuullisesti toimivilta viljelijöiltä. Valitsemalla sertifioituja tuotteita huomioimme myös tulevien sukupolvien elinolosuhteet.

Alla tuotteissamme olevien eri sertifiointimerkkien selitykset.

Reilu Kauppa -sertifioitu

Reilu kauppa

Reilun Kaupan järjestö on kolmannen osapuolen valvoma kansainvälinen järjestö, joka on luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa. Reilu Kauppa perustuu tuottajien ja ostajien väliseen yhteistyöhön. Reilu Kauppa -sertifikaatin saaneille tuottajille maksetaan tuotteista vähintään sellainen hinta, joka kattaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesta tuotannosta aiheutuvat kustannukset.

 

Reilukauppa.fi
Rainforest Alliance sertifiointi

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance on kansainvälinen voittoa tavoittelematon luonnonsuojeluorganisaatio, joka sertifioi tuottajatiloja. Organisaatio varmistaa, että sertifioitavat tilat täyttävät asetetut standardit luonnonsuojelun sekä viljelijöiden ja yhteisöjen oikeuksien ja hyvinvoinnin osalta. Rainforest Alliance merkin saaneen tuotteen raaka-aineista vähintään puolet on tultava sertifioiduilta tuottajilta.

 

EU luomumerkki

EU:n luomumerkki

EU:n luomutunnus Lehtimerkki on pakollinen tunnus kaikissa pakatuissa luomuelintarvikkeissa, jotka on valmistettu EU:n alueella. Lehtimerkin käyttö edellyttää toimijan kuulumista viralliseen luomuvalvontaan. Merkki kertoo, että luomutuotteen tuotannossa on noudatettu EU:n luomuasetusta ja valmistuksessa käytetyistä maatalousperäisistä raaka-aineista vähintään 95 % on luomua (esim. vesi ja suola eivät ole maatalousperäisiä raaka-aineita).

 

UTZ sertifiointi - kahvin, kaakaon ja teen sertifiointijärjestelmä.

UTZ-sertifiointi

UTZ-sertifiointi on kansainvälinen voittoa tavoitelematon organisaatio, joka on kehittänyt eettisen ohjeistuksen. Ohjeistus sisältää sosiaaliset, ympäristölliset ja taloudelliset vaatimukset kahvin vastuulliselle tuottamiselle. Sertifioinnin edellyttämän ohjeistuksen mukaiset viljelymenetelmät parantavat sadon laatua ja nostavat tilojen tuottavuutta. Sertifiointi takaa, että tiloilla työskentelevillä ja heidän perheillään on mm. kelvolliset asuinolot, puhdas juomavesi, terveyspalvelut ja lapsilla mahdollisuus käydä koulua.

 

Ota yhteyttä!

 • Asiakaspalvelu

  020 1711 400

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ma–pe 8:00–16:00
  La–su suljettu

  (Puhelun hinta on kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.)

 • Yhteydenottopyyntö

  Pyydä tarjous

  Oletko kiinnostunut Selecta Finlandin tuotteista, laitteista tai palveluista? Täytä lyhyt lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

   

 • Huoltopyyntö

  asiakaspalvelu@selecta.com

  Ilmoitathan yhteystietosi sekä laitteen kyljessä olevan sarjanumeron.